ECTMarine
Werkschepen

De ECTMarine werkschepen zijn veelzijdig en worden gebruikt voor verschillende taken, zoals slepen, duwen, ankeren, boeien plaatsen, duikondersteuning, viskwekerij activiteiten, baggerprojecten en onderhoudswerkzaamheden. Onze werkschepen hebben een groot dek oppervlak en kraancapaciteit om uiteenlopende taken uit te voeren.

Configuraties

Standaard

Onze standaard werkschepen varieren van 9 tot 15 m lengte. Standaard geleverd met dekkraan, houten werkdek en duw- en sleep faciliteiten. Daarnaast zijn er vele opties mogelijk.

Custom

Voor klant specifieke eisen kunnen bestaande werkschepen worden aangepast of geheel opnieuw worden ontworpen.  Voorbeelden van custom made werkschepen en toepassingen zijn: water injectie baggeren, ploeg baggeren, spud palen, accommodatie, beun, etc

Ontwerp & componenten

ECTMarine heeft veel ervaring met bouwen in het buitenland. Met ons Design en Equipment package kan elk type werkschip wereldwijd worden gebouwd.

Standaard werkschepen
Werkschepen in alle soorten en maten en voor elke toepasssing van ECTMarine

Werkschip 93

De WB 93 is een van de kleinste werkschepen die we kunnen leveren. Met 100 kW geïnstalleerd vermogen en een deck kraan van 2.3 ton meter is dit een klein maar veelzijdig concept, veelal toegepast als ondersteunend schip.

Werkschepen in alle soorten en maten en voor elke toepasssing van ECTMarine

Werkschip 104

Dit 10 meter schip van het type “multicat” is uitstekend inzetbaar in middel grote bagger en off shore projecten. Met 166 kW geinstalleerd vermgen is het uitemate geschikt voor activiteiten zoals crew en materieel vervoer en anker plaatsing. 

Werkschepen in alle soorten en maten en voor elke toepasssing van ECTMarine

Werkschip 125

Dit 12 meter werkschip is een met 230 kW geinstalleerd vermogen een schip wat geschikt is voor projecten op groot water en kust gebied. activiteiten zoals slepen/ duwen van groter materiaal is mogelijk. 

Werkschepen in alle soorten en maten en voor elke toepasssing van ECTMarine

Werkschip156

Één van de grootste standaard versie ontwerpen die we kunnen leveren. Dit schip van het “multicat” type kan aangepast worden aan elke toepassing nodig. Denk hierbij aan instalaties van Water Injectie baggeren tot survey configuratie.

Custom ontwerp en bouw
Dredging solutions by ECTMarine
Grab Dredger design from ECTMarine

Werkschepen komen in velen maten en vormen omdat de toepassingen zeer divers kunnen zijn. De basis van onze ontwerpen zit in het "multicat" type schip. Vanuit dit concept kunnen we veel verschillende kanten op en varianten maken. We denken graag met u mee wat de beste oplossing is voor uw maritieme vraagstuk.

Design & Equipment

ECTMarine assisteert bij lokale scheepsbouwprojecten wereldwijd. Wij leveren equipment packages en geprefabriceerde scheepsbouwpakketten, evenals basis- of gedetailleerd ontwerp, technische assistentie en training. Met een Design & Equipment package kan op elke locatie ter wereld een werkboot worden gebouwd. Met onze ervaren, lokale ondersteuning, ingenieurs en gedetailleerde design packages is een succesvol project gegarandeerd.

ECTMarine Design & Equipment packages zijn inclusief, maar niet beperkt tot:

ENGINEERING

HULL (CUTTING, NESTING)
HYDRAULIC SYSTEM
DECK EQUIPMENT
ELECTRIC SYSTEM

WHEELHOUSE/ ACCOMODATION

ENGINE ROOM SYSTEMS

STABILITY CALCULATIONS
DESIGN APPROVAL BY CLASS

SYSTEM INTEGRATION

COMPONENTS

DIESEL ENGINES

PROPULSION SYSTEMS

STEERING SYSTEM

WINCHES

DECK CRANE

ELECTRIC SYSTEM

NAVIGATION EQUIPMENT

DECK EQUIPMENT

HYDRAULIC SYSTEM

ELECTRIC SYSTEM

TOWING HOOK

BOW ROLLER

SERVICES

BUILDING SUPERVISION

COMMISSIONING

TRAINING

MAINTENANCE SUPPORT

ECTMarine werkschip
laatste nieuws